Viime yöstä…

En muista tarkalleen alkua, mutta matkustimme autolla jollain puolituttuporukalla hiekkaista kotitietämme, ja toinen koulupuolituttu sitten lenkkeili jostain syystä siinä edellä. Sitten näimme ahman, joka jolkotteli tietä pitkin, ja olihan se kumma, että näin etelässä ahmoja. Ja sitten saimme sen lenkkeilevän henkilön kiinni, kun se istuskeli siinä tiellä. Ja vähän matkan päässä edessä oli kaiketi pari jotain isohkoa kavioeläintä, ja niiden takana puuma, siis kissa, ei muori. Me autossa istuvat siinä, että tule nyt sisälle sieltä, se on vaarallinen. Ja tuli se, mutta sitten ne henkilöt olivatkin siskoni ja äitini.

 

Radiosta sitten kuuluikin, että läheisen eläinpuiston (jota ei ole olemassa) eläimet ovat päässeet karkuun, ja siinä tuli numero mihin piti soittaa. Yritin, mutta jotenkaan se näppäily ei onnistunut. Tulimme sitten siihen naapureiden – ei nyt rajanaapureiden, siinä kilometrin päässä asuvien – pihalle ja mietimme, että jäädäkkö autoon vai lähteäkö sinne sisälle. Varovasti kuuntelimme ja ajattelimme mennä. No niiden pihalle olikin ilmestynyt valtava aitaus ja lato, jossa nämä – sukulaisiaan oli paljon paikalla – järjestivät taisteluita niillä eläinpuistosta karanneilla biisoneilla tahi vinsenteillä! Ei nyt mitään julmia taisteluita, ne vaan juoksivat siinä ja kumauttelivat päitään yhteen, ja olivat valtavia.

Siirryin siitä sisälle, mutta meninkin valtavaan vanhaan navettaan – ja tässä tulee unen suuri käännöskohta, joka ei johda mihinkään – ja muutuinkin Bilboksi, sillä perusteella, että kaikkia muita hobittityyppejä oli siellä. Bard ja Beorn olivat lähinnä tekemättä mitään ja kääpiöt tutkivat varusteitaan nurkassa. Thorin ei jostain syystä huomioinut minua millään tavalla, mutta oli muuten vain jotenkin pirun siistin oloinen. En tiedä.

Anteeksi, mutta saisinko katsoa partaanne?

Anteeksi, mutta saisinko katsoa partaanne?

 

Lisäksi unessa oli joku tylsä naapureiden sukulaisdraama johon liittyi ärsyttävä kakara sekä kohta, jossa tutkin Dwalinin partaa hyvin tarkasti, jotta voisin tehdä siitä paremman MOCissani. Koska ajattelin tehdä niin oikeastikin.

 Keetongu